Spoštovani,

pred vami je nova številka E-novic. Več novic najdete na Portalu Pridi in poglej in socialnem omrežju Facebook. Všečkajte in sledite našim objavam! Povabljeni, da e-novice in objave preko Facebooka posredujete tudi svojim sorodnikom, prijateljem in znancem. 

 

Vse dobro vam želimo iz Škofijskega urada za laike Nadškofije Ljubljana,

Mojca Bertoncel

 

Sporočilo ni pravilno prikazano? Kliknite za ogled na spletu.

E-novice 10
 

28. nedelja med letom

E-novice 42 leto 2020 http://nadskofija-ljubljana.si/laiki/

 

 

Priporočila slovenskih škofov za cerkvene pevce in cerkvene pevske zbore

 

Slovenski škofje so na 120. redni seji SŠK, ki je potekala 5. oktobra 2020 v Laškem, sprejeli priporočila za cerkvene pevce in pevske zbore, da se omeji širjenje epidemije koronavirusa. Z namenom lažje organizacije pevske dejavnosti pri bogoslužju v nadaljevanju posredujemo glavna priporočila, ki so v skladu z navodili NIJZ in temeljijo na Navodilih slovenskih škofov v slovenskih cerkvah v času krepitve epidemije COVID-19 z dne 21. julija 2020. Veljati začnejo v četrtek, 8. oktobra 2020.

Več na...

 

Nova papeževa okrožnica: Vsi bratje

Papež Frančišek je na grobu sv. Frančiška v Assisiju v soboto, 3. oktobra podpisal okrožnico Fratelli tutti (Vsi bratje). Bratstvo in družbeno prijateljstvo sta poti, ki ju je pokazal papež za graditev boljšega sveta, bolj pravičnega in mirnega, s prizadevanjem vseh: ljudi in institucij. Odločno je ponovno poudarjen “ne” vojni in globalizaciji brezbrižnosti.

Več na...
 

Iščete službo? Potem so ti citati za vas

Včasih se največji življenjski izzivi rešijo, ko samo odpremo srce Bogu. Vendar običajno ne gre tako zlahka, ko smo v res nezavidljivem položaju. Preprosto je drugemu reči, da je treba zaupati, težje je uporabiti isti nasvet, ko se sami znajdemo v negotovosti. Čas, ko iščete službo, pa naj gre za prvi vstop na trg dela ali zamenjavo službe, je zagotovo poln pričakovanja in zahteva zaupanje.

Več na...

 

Nedelj. Božja beseda o svatbi

Že nekaj tednov nas evangelij vabi v lepoto Božjega vinograda, v bogastvo gostije, ki je preprosto deleženje Božjega življenja. Danes evangelij govori o svatbi, ki jo kralj pripravlja svojemu sinu. Torej gre za skrivnost življenja med Očetom in Sinom, v katerega Oče nenehno vabi, kliče in spodbuja tudi nas. Gostija je namreč že pripravljena: ... Vse je pripravljeno; pridite na svatbo!” 

Več na ...
 

V naši družini molimo rožni venec 

Oktober je Marijin mesec. 7. oktobra obhajamo praznik rožnovenske Matere Božje, spominjamo pa se tudi Marijinega zadnjega prikazanja v Fatimi, kjer je Marija tri pastirčke: Lucijo, Frančiška in Jacinto, in po njih vse ljudi, vedno znova spodbujala k molitvi rožnega venca. Morda omahujete, da je molitev rožnega venca za otroke pretežka, toda otroci zelo radi molijo rožni venec, še posebno, če rožni venec izdelamo doma in jim zaupamo vodenje molitve. 

Več na...
 

Kateheza o Elijevi molitvi

PPapež Frančišek se je med splošno avdienco, ki je potekala v dvorani Pavla VI. v Vatikanu, ponovno vrnil k ciklu katehez o molitvi, ki ga je začel na začetku maja letos, prekinil pa s katehezami o vprašanjih, povezanih s pandemijo. Današnjo katehezo je namenil preroku Eliju in njegovi molitvi. Sveti oče je o preroku Eliju govoril kot o ...

Več na...
 

Pisma birmancu: Naj zagori plamen

V poletnih mesecih naju je z možem presenetilo sporočilo, da bi naju dvojčka, katerima sva že krstna botra, želela imeti tudi za birmanska botra. Sprva je to predstavljalo prijetno presenečenje. Takoj zatem pa je prišel občutek odgovornosti. Najina odločitev je bila, da želiva mladima človekoma postati spremljevalca na poti njunega krščanskega odraščanja in ne zgolj samo formalna botra na papirju.

Več na...

 

Iz KKC: Si vera in znanost nasprotujeta?

Vera je Božji dar. Verovati je mogoče samo po Božji milosti in s pomočjo Svetega Duha. To da zaupamo Bogu ne nasprotuje naši svobodni volji ne razumu. Že v človeških odnosih ne nasprotuje našemu dostojanstvu, če verjamemo v to, kar nam drugi povedo o sebi in svojih namenih in če zaupamo njihovim obljubam (npr. pri poroki), da bi tako stopili v občestvo z njimi. 

Več na ...
 

Zavod Živim sporoča: "Rad živim"

V soboto, 3. oktobra, je v Ljubljani potekal Pohod za življenje, v nedeljo, 4. oktobra, pa smo vstopili v Teden za življenje. V zavodu Živim ga v sodelovanju s podjetjem BIA Separations obeležujejo tudi z ljubkimi jumbo plakati, ki sporočajo: Rad živim! Mamicam, ki se znajdejo v stiski pa sporočajo, da splav ni edina možnost, da v svoji stiski niso same, ampak se lahko vedno obrnejo tudi na njihov zavod, ki jim bo nudil pomoč.

Več na...

 

Božja beseda

 

Božja beseda

 

Več na...

 

Duhovnost

 

   Oglejte si

 

 

 

Sporočilo je poslano na urad.za.laike.lj@rkc.si

Prijava, odjava na: urad.za.laike.lj@rkc.si