Spoštovani,

pred vami je nova številka E-novic. Več novic najdete na Portalu Pridi in poglej in socialnem omrežju Facebook. Všečkajte in sledite našim objavam! Povabljeni, da e-novice in objave preko Facebooka posredujete tudi svojim sorodnikom, prijateljem in znancem. 

 

Vse dobro vam želimo iz Škofijskega urada za laike Nadškofije Ljubljana,

Mojca Bertoncel

 

Sporočilo ni pravilno prikazano? Kliknite za ogled na spletu.

E-novice 10
 

13. nedelja med letom

E-novice 30, leto 2020 http://nadskofija-ljubljana.si/laiki/

 

 

Diakonska in mašniška posvečenja v letu 2020

 

V Katoliški cerkvi v Sloveniji bo leta 2020 v štirih škofijah ter v eni redovni skupnosti posvečenih 6 novih diakonov in 7 novih duhovnikov.

Več na...

 

 

Molitev in post za domovino 

 

Ob 30-letnici slovenske demokracije in ob 29. rojstnem dnevu naše države tudi letos, že desetič po vrsti, člani Pobude Molitev in post za domovino vabijo, da se pod geslom Skupaj za skupno dobro – S teboj bomo zmogli pred dnevom državnosti molitveno povežemo v devetdnevnici za domovino, ki bo od 16. do 24. junija 2020.

 

Več na...

Papež litanijam dodal nove vzklike

Krščanska pobožnost je Devici Mariji skozi stoletja prihranila nešteto naslovov in vzklikov. Tudi v današnjem času se Božje ljudstvo z zaupanjem zateka k njej. Kot razlagalec tega čutenja je papež Frančišek odločil, da se v obrazec Lavretanskih litanij vnesejo vzkliki »Mati usmiljenja«, »Mati upanja« in »Tolažba migrantov«.

Več na...
 

Romanje bolnikov in invalidov na Brezje

Na Brezje smo poromali k Mariji Pomagaj in k Jezusu. Marija nas vse sprejema v svoje naročje, kamor je že pred tem sprejela Božjega Sina Jezusa Kristusa. Kar poglejmo na sliko brezjanske Marije Pomagaj in vidimo, da ima v svojem naročju še prostor poleg Jezusa – zame in zate. Tako kot Jezusa, tudi nas želi objeti s svojo materinsko ljubeznijo.

Več na...

 

Najdeni, osvojeni in pridobljeni

Biti vreden po božje pa pomeni živeti skladno z resnico o nas, ki jo čudovito predstavi apostol Pavel v drugem berilu. S krstom smo bili skupaj z Njim pokopani v smrt, da bi prav tako, kakor je Kristus v moči Očetovega veličastva vstal od mrtvih, tudi mi stopili na pot novega življenja. S krstom smo mi že bili pokopani in v Kristusu že vstali. Mi že živimo to novo življenje in že imamo Kristusovo misel.  

Več na ...
 

Zlata palma za film Opeka 

V soboto, 20. junija, so bili razglašeni zmagovalci filmskega festivala v Beverly Hillsu. Dokumentarni film Cama Camdena Opeka, ki pripoveduje o življenju in delu slovenskega misijonarja Pedra Opeke, moža z železno voljo, ki daje upanje ljudem na Madagaskarju, je prejel zlato palmo na tem. 

Več na...
 

Jezus učencem: Ne bojte se

V evangeliju te nedelje Jezus nameni svojim učencem vabilo, naj se ne bojijo, ampak naj bodo močni in naj zaupajo med izzivi življenja ter jih opozori na nasprotovanja, ki jih čakajo«.  Strah je eden od največjih sovražnikov krščanskega življenja, zato Jezus spodbuja: »Ne bojte se« in jim predstavi tri konkretne situacije ...

Več na...
 

Zvonjenje na predvečer praznika

V četrtek, 25. junija 2020, bomo obhajali državni praznik dan državnosti ter obeležili 30. obletnico razglasitve samostojnosti Republike Slovenije. Slovenski škofje so sklenili, da v slovenskih župnijah na predvečer praznika, v sredo, 24. junija 2020, državni praznik obeležimo ob 20. uri z zvonjenjem z vsemi zvonovi 5 minut.

Več na...

 

God koroške kneginje Eme Krške

Trdnega zgodovinskega dokaza, kdaj se je Ema rodila in kakšnega rodu je bila nemškega ali slovenskega nimamo. V tistih časih namreč v ljudeh še ni bilo kakšne zavesti o narodni pripadnosti. Po starem izročilu naj bi Ema zagledala luč sveta leta 983 na gradu Pilštajn na Kozjanskem. Čeprav je bila plemiškega rodu, se je počutila domačo med preprostimi in revnimi. Njeni podložniki so bili Slovenci.

Več na ...
 

Kmalu štirje novi blaženi

Mučeništvo je priznano Božji služabnici Mariji Lauri Mainetti. Pripadala je sestri Kongregaciji hčera križa, sester sv. Andreja. Rodila se je v Colicu na skrajnem severu Italije, 20. avgusta 1939.  Iz sovraštva do vere je bila ubita 6. junija 2000, med satanističnim obredom v italijanskem kraju Chiavenni. Kot redovnica se je posvečala otrokom in mladim.

Več na...

 

Božja beseda

 

Božja beseda

 

Več na...

 

Duhovnost

 

   Oglejte si

 

 

 

Sporočilo je poslano na urad.za.laike.lj@rkc.si

Prijava, odjava na: urad.za.laike.lj@rkc.si