Spoštovani,

pred vami je nova številka E-novic. Več novic najdete na Portalu Pridi in poglej in socialnem omrežju Facebook. Všečkajte in sledite našim objavam! Povabljeni, da e-novice in objave preko Facebooka posredujete tudi svojim sorodnikom, prijateljem in znancem. 

 

Vse dobro vam želimo iz Škofijskega urada za laike Nadškofije Ljubljana,

Mojca Bertoncel

 

Sporočilo ni pravilno prikazano? Kliknite za ogled na spletu.

E-novice 10
 

21. nedelja med letom

E-novice 35, leto 2020 http://nadskofija-ljubljana.si/laiki/

 

 

Papež na Veliki šmaren: Bog gleda na majhne in jih ima rad

 

Marija je stopila v raj. Tja ni šla samo v duhu temveč s telesom, ona vsa. Ta majhen korak neznatne nazareške Device je bil velik skok človeštva naprej. Malo nam koristi iti na luno, če ne živimo kot bratje in sestre na zemlji. Toda da ena izmed nas živi v nebesih s telesom nam daje upanje. Razumemo namreč, da smo dragoceni in namenjeni vstajenju. Bog ne bo pustil, da naše telo izgine v nič. Z Bogom se ne bo nič izgubilo! Marija je dosegla cilj in mi imamo pred očmi razlog zaradi katerega hodimo naprej, in sicer ne zato, da bi si pridobivali tukajšnje stvari, ki izginejo, ampak dosežemo domovino tam zgoraj, ki je za večno. In Marija je zvezda, ki nas usmerja. Ona je šla prva. 

Več na...

Biserna maša kard. Franca Rodeta

Čeprav tudi danes nosimo v srcih vse tisto, za kar potrebujemo Božjo pomoč in ljubezen, se želimo danes z Marijino hvalnico zahvaljevati Bogu, ker se je ozrl na nizkost svoje dekle in jo bodo zaradi tega blagrovali vsi rodovi. Svojo hvaležnost pa izrekamo tudi za duhovniški jubilej njegove eminence, gospoda kardinala dr. Franca Rodeta. Pri Mariji Pomagaj, kamor je z velikim veseljem in z gorečo pastirsko skrbjo prihajal zlasti v letih vodenja ljubljanske nadškofije. 

Več na...
 

Likovna akademija: Umetniki za Karitas

Sodelavci Karitas se še kako zavedamo, da je lepota in dobrota luč, ki razsvetljuje še tako temne kotičke človeka in družbe. Umetnost je luč, ki nastaja na gori in je zato vidna povsod, kamor razstave pridejo; tudi karitas je luč, ki vabi vse, ki pomoč potrebujejo in tudi tiste, ki radi pomagajo. In končno tudi tisti, ki potrebujejo pomoč so za vse nas luč upanja v človeško srčnost, dobroto in solidarnost.

Več na...

 

Srečanje mladih v Torinu prestavljeno

Zaradi koronavirusa je prestavljeno Evropsko srečanje mladih v Torinu. Potekalo bo od 28. do 31. decembra 2021, je v sodelovanju s taizejsko skupnostjo sporočila torinska nadškofija. Romanje, ki se ga vsako leto udeleži približno 20.000 mladih poteka v sodelovanju evropskih mest, katerih družine gostijo mlade romarje, z ekumensko taizejsko skupnostjo, v kateri skupaj prebiva okrog sto bratov.  

Več na ...
 

Papež se je zahvalil za sladoled

Papež Frančišek ima rad  sladoled. V preteklem tednu je po poročanju Crux Now po telefonu poklical v prodajalno s sladoledom, da bi se lastnici zahvalil za več pošiljk italijanskega sladoleda. V mestu Roseto degli Abruzzi, v osrednji Italiji, namreč že sto let deluje slavna prodajalna sladoleda Mario Magrini. Njeni lastnici Marii Grazii Magrini se je papež zahvalil za sladoled z okusom kave, vanilije in smetane.

Več na...
 

Čudenje odpira za lepoto Boga

V Riminiju se je začelo 41. srečanje za prijateljstvo med narodi. Papež Frančišek udeležencem (mnogi se ga udeležujejo preko spletnih portalov) podeljuje svoj blagoslo, in jih spodbuja k čudenju. Sklicuje se na G. K. Chestertona, ki je zapisal: »Šole in najbolj hermetični modreci niso nikoli imeli ostrine, ki biva v očeh trimesečnega dojenčka. To je ostrina čudenja pred univerzumom in to čudenje ni misticizem, temveč transcendentna zdrava pamet.«

Več na...
 

Karitas ob dnevu humanitarnosti

Humanitarnih kriz po svetu je iz leta v leto več . Na milijone ljudi trpi zaradi lakote in pomanjkanja drugih osnovnih dobrin, preganjana in strahu pred izgubo življenja. Slovenska karitas ob letošnjem svetovnem dnevu humanitarnosti, ki poteka 19. avgusta, želi opozoriti, kako pomembna je solidarnost in humanitarna pomoč številnim ljudem po svetu, ki se znajdejo v hudih in ogrožajočih stiskah.

Več na...

 

Petnajst let od smrti brata Rogerja

Petnajste obletnice Rogerjeve smrti so se v skupnosti spomnili na »zelo preprost način, kakor bi ga on želel«. Med večerno molitvijo je brat Aloise izrekel zahvalno  molitev za njegovo življenje, izpostavili so ikono, ki jo je brat Roger imel zelo rad in jo je imenoval ikona prijateljstva. »Gre za staro koptsko ikono iz Egipta, ki predstavlja Kristusa, kako hodi z eno osebo, s svojim prijateljem. 

Več na ...
 

Slovenska aplikacija #OstaniZdrav

Na voljo je slovenska aplikacija za pametne telefone za obveščanje o stikih z okuženimi #OstaniZdrav. Njena uporaba je v veliko pomoč epidemiologom pri obvladovanju širjenja virusa. Aplikacija #OstaniZdrav pomaga pri zajezitvi in obvladovanju širjenja okužb z novim koronavirusom, zmanjšuje obremenjenost zdravstvenega sistema in tako omogoča, da država z milejšimi ukrepi obvlada virus.

Več na...

 

Božja beseda

 

Božja beseda

 

Več na...

 

Duhovnost

 

   Oglejte si

 

 

Sporočilo je poslano na urad.za.laike.lj@rkc.si

Prijava, odjava na: urad.za.laike.lj@rkc.si